Red Bull-teambaas Christian Horner is onder de indruk van wat Max Verstappen in de Formule 1 bij Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso laat zien.

Dat vertelt Horner in een interview met NU.nl in Silverstone, waar Verstappen zich zaterdag als dertiende kwalificeerde voor de race van zondagmiddag, die om 14.00 uur van start gaat.

"Ik denk dat Max het geweldig doet. Hij heeft heel veel snelheid en als je daarbij ziet hoe jong hij is en hoe weinig autosportervaring hij heeft, laat hij echt zien heel volwassen te zijn", is de 41-jarige Brit lovend.

Horner vindt dat laatste vooral in de Formule 1 heel belangrijk, omdat gas geven volgens hem net zo van belang is als het mentale aspect.

De teambaas van het Red Bull noemt Verstappen dan ook 'een heel veelbelovend talent voor de toekomst'.

Promotiekansen

Er is in de afgelopen twee seizoenen telkens een talent vanuit Toro Rosso naar het grote Red Bull Racing gepromoveerd. Vorig jaar gebeurde dat met Daniel Ricciardo en dit jaar met Daniil Kvyat.

Langer geleden maakte Sebastian Vettel, die van 2010 tot en met 2013 vier wereldtitels won met Red Bull, dezelfde stap. "Die jongens zijn echt goed opgeleid door Toro Rosso", vindt Horner.

Verstappen zelf heeft aangegeven volgend jaar eigenlijk nog bij Toro Rosso te willen blijven om verder te leren. Over wat de Nederlander moet doen om op termijn promotie te maken, is Horner duidelijk: "Hij moet gewoon verder gaan zoals hij nu bezig is."

Lees hier het volledige interview met Horner