AMSTERDAM - Louis van Gaal is de belangrijkste kandidaat om Carlos Rexach op te volgen als coach bij Barcelona. Dit meldt het Algemeen Dagblad vrijdag. De Catalaanse zender TV-3 meldde donderdag dat Van Gaal eerste keus is bij voorzitter Gaspart.
Barcelona

Na Van Gaal staan ook Mané (Alaves) en de Argentijn Bianchi op het lijstje van Gaspart.

Van Gaal lijkt niet onwelwillend te staan tegenover een terugkeer naar de Catalaanse club. "Daar ontvangen ze mij nog steeds als een keizer. Ik ben daar op een goede manier weggegaan", liet de Amsterdammer eerder al weten. "In mijn laatste seizoen haalden we de halve finale van de Champions League. Ik zou graag dat laatste zetje willen geven: het winnen van de Champions League."

Barcelona bezet met nog twee competieduels voor de boeg de vierde plaats in de Primera Division. De Catalanen hebben zeven punten minder dan koploper Valencia (69 punten). Real Madrid volgt met 65 punten.

In de Champions League werd het team van Rexach uitgeschakeld door aartsrivaal Real. De returnwedstrijd in de halve finale van de Champions League eindigde afgelopen woensdag in een 1-1 gelijkspel. Een week eerder dolf Barcelona in Camp Nou met 0-2 het onderspit.