RIJSWIJK - De voetbalclubs die komende week in Europees verband aantreden tegen Nederlandse verenigingen, waren dit weekeinde op dreef in nationale wedstrijden. Arsenal, dat dinsdag in de Champions League PSV ontvangt, won met 0-3 van Fulham. Juventus, woensdag in Amsterdam voor de CL-wedstrijd tegen Ajax, won met dezelfde cijfers van Brescia.

Ook Djurgarden, dat donderdag in Galgenwaard in de UEFA-beker speelt tegen FC Utrecht, won in de competitie. De Zweedse club versloeg Hammarby met 1-0. PAOK Saloniki, donderdag gastheer voor AZ, haalde in de eerste ronde van het Griekse bekertoernooi uit tegen AO Lilas Vasilikou: 4-0. AZ-trainer Co Adriaanse zag Theodoridis, Salpigidis en Spasic (2 keer) scoren.

Odd Grenland, de Noorse opponent van Feyenoord in de eerste ronde UEFA-cup, speelde zondagavond de uitwedstrijd bij Lilleström en won die overtuigend. Morten Fevang opende de score na een half uur, Morten Knutsen bepaalde de ruststand op 0-2. Ver in de tweede helft hadden Oliver Occean en Espen Hoff nogmaals succes: 0-4.

Heerenveen, de laatste Europese deelnemer van Nederland, speelt niet aanstaande week, maar de woensdag daarop de eerste wedstrijd in de UEFA-beker. Tegenstander is Maccabi Petach Tikva.