Het verdriet over de uitschakeling van de Oranjevrouwen op het WK overheerste dinsdag (lokale tijd) bij aanvoerster Mandy van den Berg.

Bekijk hier de samenvatting van Nederland-Japan

"Ik heb nog nooit zo'n grote pijn bij ons team gezien", aldus Van den Berg tegenover De Telegraaf na de 2-1 nederlaag tegen Japan.

"Tegelijkertijd is er het gevoel dat we alles gegeven hebben. En dat maakt me trots."

De verdedigster had op het veld moeite om haar emoties in bedwang te houden. "In de kleedkamer probeerde ik te steunen en op te lappen. Als ik zie hoe teleurgesteld ze zijn en hoe groot de pijn is bij mijn teamgenoten, dan snijdt me dat door mijn ziel."

Oranje kwam volgens Van den Berg net tekort tegen Japan. "We hebben gestreden voor wat we waard zijn. We hebben alles gegeven. Het was gewoon niet genoeg."

Ze bleef ondanks de vroege achterstand lang geloven in een goede afloop. "We waren overtuigd. Dat zag je ook aan het spel. We kropen niet in onze schulp. We bleven borst vooruit, kop omhoog voetballen. Dan is de teleurstelling achteraf natuurlijk helemaal groot. We wilden gewoon door in het toernooi en we dachten echt dat het kon."