MILAAN - Zlatan Ibrahimovic heeft zondag zijn eerste doelpunt gemaakt voor zijn nieuwe Italiaanse werkgever Juventus.

De voormalige Ajacied was verantwoordelijk voor het laatste doelpunt in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Brescia. Nedved en Trezeguet maakten de overige twee goals.

Seedorf

Twee treffers van Clarence Seedorf waren voor AC Milan niet voldoende om zaterdagavond te winnen van Livorno. Twee keer kwam de tegenstander in San Siro langszij, 2-2. De Nederlander, voor de meest recente interlands niet door bondscoach Van Basten geselecteerd, scoorde in de 3e en 47e minuut. Beide keren kwam de gelijkmaker op naam van Lucarelli. Al van de 7e minuut speelde Milan met een man minder, na de rode kaart van doelman Dida. In blessuretijd kreeg ook Balleri van Livorno de rode kaart. Voor het gepromoveerde Livorno was het de eerste wedstrijd op het hoogste niveau in 55 jaar.

Inter opende eerder op de avond de Serie A met een gelijkspel bij Chievo Verona, 2-2. Edgar Davids had een basisplaats bij de club uit Milaan. Hij speelde bij zijn eerste competitieoptreden bij zijn nieuwe club 83 minuten mee.

Wel had Inter, zonder Van der Meyde, de nodige moeite bij Chievo. Bij rust leidde de thuisclub, 2-1. Semioli en Pellisier scoorden voor rust voor Chievo, nadat Stankovic Inter op voorsprong had gezet. Na de hervatting kwam Inter door Andriano op gelijke hoogte.