ARNHEM - In zijn 51e gevecht als profbokser was Regilio Tuur snel klaar. Net als in zijn vorige partij sloeg hij op zijn eigen gala (AvondTuur) zijn tegenstander, de Amerikaan James Zeikle, knock-out in de tweede ronde. Tuur vierde zijn 46e overwinning.

Hij leed vier nederlagen en een partij eindigde onbeslist. Het ultieme doel is een wereldtitelgevecht. Voor Tuur (34) was het pas zijn vierde partij sinds zijn rentree, in augustus vorig jaar. Daarvan verloor hij een gevecht, van de Mexicaan Orlando Salido.

De vorige tegenstander van Tuur, in december in Rotterdam, was de 40-jarige Amerikaan Shawn Simmons. In het begin van de tweede ronde ging hij knock-out.

De tegenstander in Arnhem was ook een Amerikaan, maar hij leek van een beter allooi dan Simmons en veel jonger bovendien, 27 jaar is Zeikle. De man uit Kansas City heeft 34 zeges op zijn naam staan. In Arnhem bokste hij voor de 41e keer.

Punch

"Uit het boekje", noemde Tuur zijn zege. "Dit was toch een moeilijke jongen, ik had een ronde nodig hem door te krijgen." Dankzij een goede punch velde hij Zeikle en na een volgende klap was de partij beslist.

Tuur liep enkele uren voor zijn partij (afgesloten over acht ronden) zeer ontspannen rond in de Rijnhal. Cool, als altijd. Handjes schuddend met vrienden, bekenden en sponsors natuurlijk.

Want de bokser was ook gastheer op zijn eigen gala. In de Rijnhal was behalve boksen, ook muziek, entertainment, dans en een modeshow te zien. Maar de hal was slechts voor de helft gevuld, zo'n vijfhonderd toeschouwers.

Tuur denkt nog vier, of vijf partijen nodig te hebben om een wereldtitelgevecht aan te kunnen. Die titelstrijd zal onder de vlag van de IBC-bond plaatshebben. Dat gevecht moet voor hem een opstap betekenen naar een titelstrijd in de grote en gerenommeerde bonden, WBA, WBC of IBF.