De voetbalsters van Frankrijk, Engeland en Colombia hebben zich woensdagavond uit groep F geplaatst voor de achtste finales van het WK in Canada. In poule E stelde Zuid-Korea een ticket voor de tweede ronde veilig.

De Franse vrouwen, vier jaar geleden vierde op het WK, revancheerden zich in Ottawa overtuigend voor hun verrassende nederlaag in het vorige duel tegen Colombia door Mexico met 5-0 te verslaan.

Marie-Laure Delie opende al in de eerste minuut de score en de ploeg van bondscoach Philippe Bergeroo liep daarna alleen maar verder uit via Jennifer Ruiz (eigen doelpunt), Eugénie Le Sommer (2) en een prachtige pegel van Amandine Henry in de kruising.

Tegelijkertijd boekte Engeland de tweede zege van dit WK door in Montreal met 2-1 te winnen van Colombia.

De nummer zes van de FIFA-ranking leidde bij rust al met 2-0 door treffers van Karen Carney en Fara Williams (penalty) en de Zuid-Amerikaanse vrouwen konden pas in de blessuretijd van de tweede helft wat terugdoen via Lady Andrade.

Frankrijk, de nummer drie van de wereldranglijst, eindigt met zes punten als eerste in groep F, omdat het een beter doelsaldo heeft dan nummer twee Engeland. Colombia heeft vier punten en gaat als een van de beste nummers drie ook naar de eerste knock-outronde.

Poule E

In poule E plaatste Zuid-Korea zich naast Brazilië voor de achtste finales. Zuid-Korea won met 2-1 van Spanje, dat is uitgeschakeld. Kim Soo-yun zorgde in de 78e minuut voor de beslissende treffer in Ottawa.

Brazilië, dat al zeker was van de groepswinst, zette Costa Rica met 1-0 opzij door een doelpunt van Fernandes. Voor Costa Rica zit het toernooi erop.