HEERENVEEN/ROOSENDAAL/TILBURG - Willem II is zaterdag op de ranglijst op gelijke hoogte gekomen met Roda JC. Beide clubs hebben zes punten uit vier wedstrijden en behoren daarmee tot de middenmoot.

De Tilburgers wonnen op eigen veld met 3-1 van de Limburgers. Bobson scoorde in de eerste helft tweemaal. Na de rust kwam Roda JC nog even terug door een treffer van invaller Cissé, maar snel daarna herstelde Redan de marge van twee doelpunten.

Primeur

SC Heerenveen heeft dit seizoen met een kleine traditie gebroken. De Friezen wisten onder het bewind van de nieuwe trainer Verbeek nog geen enkele keer te winnen. In eigen Abe Lenstrastadion werd zaterdag de primeur binnengesleept. Dat ging ten koste van De Graafschap: 2-0. De doelpunten werden in de slotfase gemaakt door Samaras en Yildirim.

RBC - Vitesse

Vitesse weet weer wat verliezen is. RBC won in Roosendaal met 4-1, de eerste zege van het seizoen. Vitesse kwam in de 17e minuut op 0-1 door een treffer van Amoah. Na rust zette RBC de wedstrijd naar zijn hand. Ikedia scoorde in de 55e minuut fraai 1-1. Twee treffers van de Belg Tim Smolders en een eigen doelpunt van Vitesse-verdediger Dingsdag loodste RBC vervolgens naar 4-1.