EINDHOVEN - Zonder te overtuigen won PSV zaterdagavond voor eigen publiek van RKC Waalwijk (1-0). Met een rake kopbal in de 46e minuut voorkwam Vennegoor of Hesselink dat zijn ploeg voor de eerste wedstrijd in de Champions League van dinsdag tegen Arsenal puntenverlies leed.

Na de wedstrijd nam voorzitter Harry van Raaij afscheid van de PSV-supporters. Hij maakte twintig jaar deel uit van het bestuur van de Eindhovense club. De laatste acht jaar was hij voorzitter van zijn geliefde vereniging. Onder zijn leiding plaatste PSV zich de laatste acht jaar voor de Champions League. Met Van Raaij als voorzitter werden de Eindhovenaren viermaal landskampioen.

Eenmaal bijgekomen van de festiviteiten rond de scheidend voorzitter zullen ze in Eindhoven beseffen dat het dinsdag tegen Arsenal in de Champions League veel en veel beter moet.

Het was namelijk Van Raaij die in zijn eentje voorkwam dat de tribunes bij het klinken van het laatste fluitsignaal van arbiter Wiedemeijer niet al voor een groot deel waren leeggestroomd. Dankbaar voor twintig jaar bestuurderschap bij PSV trakteerden de supporters Van Raaij op een mooi afscheid.

Op de melodie van het 'Heb je even voor mij', van Frans Bauer luidde Peter Koelewijn de voorzitter met 'PSV raakt hem kwijt' vocaal uit. Tijdens de ereronde van de als beste voetbalbestuurder in het betaalde voetbal verkozen Van Raaij lag het speelveld bezaaid met bloemen.

Fouten

De terugtredende voorzitter genoot intens. "Ik heb ook fouten gemaakt", erkende Van Raaij tijdens zijn afscheidswoordje. "Ik heb soms iets te aanvallend gespeeld", doelde hij op het begrotingstekort van PSV de laatste jaren. "Maar ik hoop maar dat de balans uiteindelijk toch positief is doorgeslagen. Vanaf nu ben ik een van jullie, supporter van PSV. En ik weet zeker dat jullie net als ik ook van mijn opvolger Rob Westerhof zullen genieten."

PSV speelde tegen het RKC van hoofdtrainer Erwin Koeman de slechtste wedstrijd van het seizoen. De Eindhovenaren moesten het zonder de geblesseerde Bogelund en Park stellen. De pas vrijdag van interlandverplichtingen teruggekeerde Beasley viel in de tweede helft in. De lichtgeblesseerde Ooijer maakte na rust bij een stand van 0-0 zijn opwachting.

Nauwelijks kansen

Met Farfan en Leandro als vervangers van Beasley en Park op de flanken kreeg PSV voor rust nauwelijks kansen. De van een longontsteking herstelde Cocu kon samen met Van Bommel ook weinig lijn in het aanvalspel van de thuisclub brengen.

Van Bommel stond wel aan de basis van de openingstreffer van PSV. De aanvoerder bereikte vanuit een vrije trap het hoofd van Vennegoor of Hesselink. De Tukker kopte tijdens de vierde competitiewedstrijd van PSV alweer zijn vierde competitietreffer achter de kansloze Sinouh.

Na het fraaie doelpunt waren de spelers van de thuisclub waarschijnlijk al met hun hoofd bij het afscheid van Van Raaij en de wedstrijd in de Champions League van dinsdag tegen Arsenal, de Engelse club van wie de scouts zaterdag ongetwijfeld met een tevreden gevoel terug naar Londen keerden.