Max Verstappen heeft donderdag uitgehaald naar Felipe Massa. Hij reageerde tijdens een persconferentie in Canada op uitspraken die de Braziliaan deed na de crash van de jonge Nederlander in Monaco.

Verstappen viel een kleine twee weken geleden in het prinsendom uit na een harde crash met Romain Grosjean. De 17-jarige Limburger werd na afloop van de race bestraft door de wedstrijdleiding en Massa noemde die straf verdiend.

Bovendien zei de coureur van Williams dat Verstappen te dicht achter Grosjean reed en dat de situatie 'erg gevaarlijk' was.

Verstappen werd tijdens een persconferentie voorafgaand aan de GP van Canada van dit weekeinde gevraagd naar zijn ongeluk en de opmerkingen van Massa. "Misschien moet je de race van vorig jaar hier nog eens terugkijken en kijken wat er toen allemaal gebeurde", zei Verstappen tegen Massa. 

Video: Verstappen haalt uit naar Massa

Massa kwam in 2014 hard in aanraking met Sergio Perez na een inhaal-actie van de Braziliaan. Beide coureurs vielen uit in Canada en moesten ter observatie naar het ziekenhuis gebracht worden. Uiteindelijk werd alleen Perez bestraft voor de crash.

"Iedereen mag zijn mening hebben", vervolgde Verstappen. "Ik heb de data bekeken, en ik remde niet later dan de ronde ervoor. Ik ga mijn rijstijl niet veranderen."

Leeftijd

Massa refereerde eerder aan de jonge leeftijd van Verstappen. "Als je 17 bent, zoiets uithaalt en dan niet bestraft wordt, dan is er iets goed mis", aldus de Braziliaan.

"De FIA moet op een eerlijke manier streng zijn, wat ze dus ook zijn geweest. Ik verander mijn mening niet. Dit is hoe ik er over denk. Wat mij betreft zat Verstappen fout."