Jos Verstappen vindt niet dat zijn zoon Max zondag tijdens de Grand Prix van Monaco "een kamikaze-actie" heeft uitgevoerd toen hij crashte bij een inhaalpoging op Romain Grosjean.

Max Verstappen eindigde zijn eerste optreden in Monaco hard in de bandenstapels, toen hij aan het einde van het rechte stuk bij een inhaalactie het achterwiel van de Lotus van Grosjean raakte. 

Het leek er op alsof Verstappen iets te enthousiast was in zijn poging de Fransman de tiende plaats af te snoepen, maar volgens Jos bleek uit de gegevens van de auto dat dat niet het geval was. 

"Het team kon in ieder geval zien dat Max niet later had geremd dan de ronde er voor. Zelfs iets eerder. Het was zeker geen kamikaze-actie omdat hij veel te laat remde."

"Op televisie is het moeilijk te zeggen natuurlijk", zei Jos Verstappen over de schuldvraag. "De meeste mensen die ik heb gesproken zeggen dat Grosjean waarschijnlijk veel te vroeg remde. Dat zal moeten blijken uit de data."

De wedstrijdleiding kan bij de teams de data opvragen van de verschillende coureurs, dus als Grosjean eerder heeft geremd dat hij normaal deed komt dat aan het licht. 

Bekijk de crash van Verstappen:

Enthousiast

Jos Verstappen was tevreden met hoe de race verliep voor Max tot de crash, ondanks het feit dat het al de vierde uitvalbeurt voor de Nederlander was dit seizoen.

"Ik denk dat iedereen wel enthousiast is. Het is maar hoe je het wil bekijken. Het resultaat is klote, maar ik denk dat Max hier wel echt heeft laten zien hoe snel hij kan zijn."

"Je gooit wel punten weg en elfde is ook niks, dus ik snap wel dat hij voor de tiende plek ging. Maar het belangrijkste is dat hij oké is. Toen ik het zag schrok ik. Maar toen zag ik hem bewegen en uitstappen en wist ik dat het goed was."

Stijf

Jos Verstappen denkt wel dat Max nog even last zal hebben van de klap. "Hij begint stijf te worden en heeft hier en daar een blauwe plek. Ik denk dat hij morgen niet meer kan bewegen. Dit hoort er ook bij."

"Het zag er heftig uit en het was een enorme klap, dat is zeker. In de auto gaat na de crash een blauwe lamp branden als er veel G-krachten zijn geweest. Dat was bij Max het geval en daarom moest hij naar het medical center voor controle. Maar hij is oké."