AMSTERDAM - De huldiging van Ajax als landskampioen is al op zondag bij de Arena. De huldiging stond gepland voor maandag, maar de supporters zagen het niet zitten om hun helden pas een dag na het behalen van het kampioenschap te onthalen. Daarvoor moet wel de locatie van het Museumplein worden ingeruild voor parkeerplaats P2. Overigens moet Ajax zondag in Nijmegen nog wel een punt binnenhalen tegen NEC.
Ajax

Was Ajax eerder kampioen geworden, dan zou de huldiging op het bij de supporters favoriete Leidseplein zijn geweest. Maar de drukte in de hoofdstad op Bevrijdingsdag maakt een huldiging in de binnenstad onmogelijk, aldus een woordvoerster van de gemeente. In 1998 was de huldiging van Ajax in het oude stadion De Meer.

De supporters zijn ook nu weer ongelukkig met de keuze van de gemeente. Zij willen hoe dan ook naar het Leidseplein en nodigen de spelers van Ajax uit daar ook naar toe te komen.

"De laatste jaren hebben wij weinig reden tot juichen gehad, nu dat moment hoogstwaarschijnlijk weer aangebroken is willen wij dat op de traditionele manier vieren, en dat is maar 1 manier; OP DE DAG ZELF OP HET LEIDSEPLEIN!", schrijft de Ajax-aanhang in een brief naar spelers en clubbestuur.

Cohen

Burgemeester Cohen praat donderdagavond met de Ajax-aanhang. Volgens zijn woordvoerster zal hij zeker niet op het besluit terugkomen, maar wil hij slechts een toelichting geven op de gekozen locatie voor de huldiging.

PSV

Bij concurrent PSV is de huldiging bij een eventuele titel nog niet vastgesteld. Zeker is wel dat de zondag niet in aanmerking komt als Ajax in Nijmegen verliest en de Eindhovenaren zelf winnen in Doetinchem. Voorzitter Van Raay van PSV had de afgelopen dagen wel overleg met de gemeente, maar gezien de kleine kans op de titel vinden ze in Eindhoven de kosten voorlopig te hoog om nu al allerlei voorzieningen te treffen. Het is nog niet bekend op welke dag Eindhoven PSV wel gaat huldigen bij een eventueel kampioenschap.

/DOSSIEREredivisie