RIJSWIJK - Frankrijk heeft zijn eerste zege behaald onder de nieuwe bondscoach Raymond Domenech. De oud-wereldkampioen won in zijn tweede duel in de WK-kwalificatiereeks (groep 4) van de Faeröer, 2-0.

Een paar dagen eerder nog had Frankrijk gezichtsverlies geleden door in Parijs tegen Israël niet verder dan 0-0 te komen. Tegen de Faeröer, nummer 134 van de wereld, scoorden voor de favoriet Giuly (32e) en Cisse (73e).

Cissé

Cissé was gekomen als invaller. De spits van Liverpool verving al na acht minuten de aangeslagen Saha van Manchester United. Wegens een schorsing ontbrak Cissé recentelijk op het EK van Portugal.

Van de 56e minuut moest Frankrijk het ook nog eens met een man minder doen. Vieira moest na zijn tweede gele kaart de kleedkamer opzoeken. Frankrijk miste Sagnol, Barthez en Trezeguet. In de afgelopen zomer sloten de sterren Zidane, Lizarazu, Desailly en Thuram hun interlandloopbaan af.

Engeland

Na een tegenvallend begin in Oostenrijk (2-2) herstelde Engeland zich door in groep 6 in Polen te winnen. Het werd 2-1. De formatie van de alweer omstreden coach Eriksson had er wel een eigen doelpunt van verdediger Glowacki voor nodig om met drie punten naar huis te kunnen gaan.

Na ruim een half uur kwam Engeland op voorsprong, door een doelpunt van Defoe. Zurawski maakte de 1-1. Opvallend was dat Eriksson na het tegenvallende resultaat enkele dagen eerder in Wenen zijn doelman had vervangen. Robinson speelde op de plaats van James.

Griekenland

Na de mislukte opening tegen Albanië haalde Griekenland zijn eerste punt in de WK-kwalificatie. Bij de grote rivaal Turkije speelde de Europees kampioen gelijk, 0-0. Beide elftallen kregen in het beladen duel twee grote kansen, die wellicht door de zenuwen werden gemist.

Italië

Italië, na het mislukte EK onder leiding van coach Lippi, boekte zijn tweede opeenvolgende zege. In Moldavië werd gewonnen, 1-0. Het doelpunt kwam op naam van Del Piero, die voor de eerste keer in meer dan een jaar scoorde als international. Enkele dagen eerder had Italië in eigen huis gewonnen van Noorwegen.

Kroatië

Kroatië deed van zich spreken door te winnen bij Zweden. Door een vrije trap van Srna werd het 1-0. Ibrahimovic, net van Ajax naar het Italiaanse Juventus vertrokken, zag op dubieuze gronden de gelijkmaker afgekeurd.

Albanië

Albanië is in groep 2 terug in de werkelijkheid. Na de sensationele zege op Europees kampioen Griekenland afgelopen zaterdag verloor het elftal van de Duitser Briegel bij Georgië, 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Iaschwili en Demetradse.

Spanje

Spanje begon in groep 7 met een tegenvallend resultaat bij Bosnië-Herzegovina, 1-1. De Spanjaarden hadden het vooral aan het goede werk van doelman Casillas te danken, dat het geen nederlaag werd. Wel kwamen de Zuid-Europeanen op voorsprong, door een treffer van Vicente. De verdiende gelijkmaker kwam op naam van Bolic.