AMSTERDAM - Het oranjelegioen heeft woensdagavond onder luid applaus afscheid genomen van vier oud-internationals. In de rust van de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Tsjechië werden recordinternational Frank de Boer (112 interlands, 13 goals), Marc Overmars (86/17), Jaap Stam (67/3) en Ronald de Boer (67/13) uitgezwaaid.

Frank de Boer, Stam en Overmars besloten na het EK in Portugal te stoppen bij Oranje. Ronald de Boer kwam, mede door blessures, al langer niet meer uit voor het Nederlands elftal. Het kwartet spelers kreeg uit handen van KNVB-bondsvoorzitter Jeu Sprengers een schaal uitgereikt waarin al hun interlands zijn gegraveerd.

Recordinternational Frank de Boer is in de rust ook benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding opgespeld door staatssecretaris Ross-Van Dorp van Sport.

Ross-Van Dorp roemde de enorme inzet van De Boer door de jaren heen, zijn goede relatie met de pers en zijn betrokkenheid bij goede doelen. In zijn dankwoord richtte hij zich vooral tot de supporters en de spelers van het Nederlands elftal. "Zonder jullie had ik het al die tijd niet volgehouden."

Frank en Ronald de Boer namen woensdagmorgen met een paginagrote advertentie in dagblad De Telegraaf al afscheid van iedereen met wie ze in hun tijd als international bij het Nederlands elftal samenwerkten.