NEW YORK - En op de tiende dag van de US Open begon het te regenen. De straten rond Flushing Meadows liepen onder water. Orkaan Frances mag in kracht zijn afgenomen, in de New Yorkse wijk Queens stonden de kelders blank.

Van tennis kon geen sprake zijn. De organisatie gaat ervan uit dat er woensdag niet gespeeld zal worden. Er stonden vier kwartfinales op de rol: twee bij de vrouwen en twee bij de mannen, waaronder de kraker tussen Agassi en Federer, die laat op de avond eventueel onder kunstlicht wordt gespeeld.

Voor donderdag wordt eveneens regen voorspeld. De organisatie is niet bang voor een herhaling van de rampweek in 2003. Toen kon er in de tweede week vier dagen slechts mondjesmaat gespeeld worden door de aanhoudende regen. Meteorologen gaan ervan uit dat de zon vrijdag terugkeert boven de banen in Flushing Meadows.

De organisatoren overwegen het Arthur Ashe Stadium, met 23.000 plaatsen het grootste tennisstadion in de wereld, van een schuifbaar dak te voorzien. Wimbledon heeft dat besluit reeds genomen. In Melbourne zijn de Rod Laver Arena en de Vodafone Arena overdekt.