NEW YORK - Lleyton Hewitt heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinales van de US Open. De Australische tennisser sloeg in de vierde ronde de Slowaak Karol Beck met 6-4 6-2 6-2 van de baan.

Hewitt speelt om een plaats in de halve eindstrijd tegen de Duitser Tommy Haas of de Tsjech Tomas Berdych.

Ongeslagen

Hewitt bleef voor de veertiende keer op rij ongeslagen. De tennisser uit Adelaide stelt steeds nadrukkelijker zijn kandidatuur voor zijn tweede eindzege op de US Open na 2001. Hij hoefde in deze editie nog geen set af te staan en kwam ook tegen Beck geen moment in de problemen.

In een uur en veertig minuten sloeg Hewitt zeven aces en 26 winners. In de eerste set kon Beck hem tot 4-4 nog enige tegenstand bieden, maar daarna kwam de Slowaak er niet meer aan te pas. Hij kwam tot zeven dubbele fouten en 38 afzwaaiers.

Makkelijk

"Ik had mijn dag niet", verklaarde Beck na afloop. "Ik kon mijn service niet houden, dus het was makkelijk voor Hewitt om me te breken."

Hewitt was tevreden met zijn spel. Bij vlagen deed hij denken aan zijn toptijd in 2001. "Ik speel nu soms zoals toen. Het gaat lekker. Ik ben ook blij dat ik niet meer dan drie sets hoef te spelen."

'Grotere' opponenten

Hewitt is op koers om in de halve finales titelverdediger Andy Roddick te treffen. Hij kijkt uit naar de confrontatie met de 'grotere' opponenten. "Het zal vanaf nu steeds meer gaan om het maken van de belangrijke punten. De kleine dingen maken tegen de hoger geplaatste spelers het verschil."