AMSTERDAM - Marco van Basten gaat stage lopen bij Ajax. De 38-jarige ex-international en oud-spits van Ajax en AC Milan heeft zich opgegeven voor de versnelde cursus Coach Betaald Voetbal, die begin volgend seizoen van start gaat, en als onderdeel daarvan moeten de cursisten een stageperiode doorbrengen bij een profclub.
Ajax

Na een gesprek tussen de afgekeurde vedette en Henk van de Wetering, hoofd opleidingen bij de KNVB over de cursus, kreeg Ajax het verzoek of Van Basten welkom is. "Voor Marco staat de deur wijd open, hij is welkom. Dat heb ik Van de Wetering verteld", zegt Leo Beenhakker, technisch directeur van Ajax.

Stage

Over de exacte invulling van de stage is nog niet gesproken, aldus Beenhakker. "Dat is een zaak tussen Marco en de KNVB, het hangt ook af van zijn schema natuurlijk. Dus wanneer, hoe laat en bij welk elftal hij stage zal lopen is nog niet bekend."

Van Basten trok zich lange tijd terug na zijn afscheid. Hij was vooral bezig met zijn tweede passie, golf. Sinds maanden wil hij terugkeren in het voetbal. Onder coach Co Adriaanse was hij niet welkom bij Ajax onder het mom: "Een goed paard is geen goede ruiter."

Koeman

Maar de huidige trainer Ronald Koeman liet meteen bij zijn aanstelling weten dat zijn maatje van harte welkom is wanneer hij dat zou aangeven. Koeman en Van Basten werden in 1988 Europees kampioen. Ze hebben tegenwoordig ook contact met elkaar. Door zijn stageplaats bij Ajax, wordt 'San Marco' niet betrokken bij het Nederlands elftal, zoals aanvankelijk de bedoeling was.

/SPORTAjax-coach Adriaanse ziet Van Basten liever niet komenVan Basten volgt verkorte trainerscursus