LONDEN - Koploper Arsenal blijft vast op koers naar de Engelse titel. Deze is na de 2-0 winst maandagavond in de inhaalwedstrijd bij Bolton Wanderers erg dicht bij. Arsenal heeft nu vijf punten voorsprong op Manchester United met nog twee wedstrijden te gaan.

Dennis Bergkamp wees zijn ploeg weer eens de weg. De Nederlandse routinier verkeert in de vorm van zijn leven en demonstreerde in het duel met Bolton andermaal hoe simpel briljant voetbal kan zijn. De oud-international scoorde niet zelf maar stond zeer nadrukkelijk aan de basis van beide treffers.

Steekpassje

Tien minuten voor rust bereikte Bergkamp, ondanks vier tegenstanders die het gevaar onderkenden in zijn nabijheid, met een subtiel steekpassje Fredrik Ljungberg. De Zweed had vrij voor doelman Jussi Jaaskelainen de hoek voor het uitkiezen. Vlak voor het rustsignaal profiteerde de Fransman Sylvain Wiltord in vergelijkbare situatie van de voorbereiding van Bergkamp.

Arsenal kwam na rust nauwelijks in gevaar. Pas in de slotfase moest doelman Seaman een keer passen voor een schot van afstand. De paal stond hem echter bij. Arsene Wenger begon in deze belangrijke wedstrijd met Thierry Henry op de bank. De Franse spits had nog last van een dijbeenblessure.