Basketbal

Golden State Warriors tweede team in play-offs NBA

De Golden State Warriors zijn dinsdag na de Atlanta Hawks als tweede team doorgedrongen tot de play-offs van de NBA.

De club uit Oakland was in eigen stadion met 108-105 te sterk voor de kwakkelende Los Angeles Lakers en boekte zo de 52e zege van het seizoen.

Klay Thompson was met 26 punten topscorer bij de Warriors, die ruim aan de leiding gaan in de Western Conference. Vorig jaar werd het team al in de eerste ronde van de play-offs uitgeschakeld.

"Maar dit jaar liggen onze doelen hoger. We vieren nu ook niet dat we de play-offs hebben gehaald, dat was al de verwachting", toont forward Draymond Green zich strijdbaar.

James

LeBron James leed met de Cleveland Cavaliers een pijnlijke nederlaag bij zijn oude werkgever Miami Heat: 106-92. Dwyane Wade was de belangrijkste man bij de thuisclub met 32 punten.

James maakte nog wel 26 punten, maar Cleveland kwam duidelijk tekort voor de winst. "Ik voelde dat de benen ons een beetje in de steek lieten aan het einde. Daar maakten zij goed gebruik van."

Cleveland staat tweede in de Eastern Conference zo goed als zeker van de play-offs. Voor Miami is dat met een achtste plaats nog maar de vraag.

Lees meer over:
Tip de redactie