Lewis Hamilton was zondag maar wat blij met zijn zege in de eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1-seizoen in Australië.

Hamilton kende naar eigen zeggen een moeilijke winter, waarin hij onder meer de relatie met zijn vriendin beëindigd zag worden.

"Meer zelfvertrouwen had ik niet nodig, maar dit was wel geruststellend voor me", beschreef de Brit van Mercedes zijn winnende race in Melbourne tegenover Sky Sports.

"Het is bijna niet uit te leggen hoe moeilijk het was om hier te staan. Ik ben blij dat ik hier fris in mijn hoofd was en mijn plannen kon uitvoeren."

Volgens titelverdediger Hamilton, die zijn 34e Grand Prix-zege behaalde, zijn zijn plannen voor dit seizoen duidelijk. "Ik wil alleen maar winnen. Ik heb een geweldige auto en wil daar het maximale uit halen."

Rosberg

Nico Rosberg, teamgenoot van Hamilton, kwam als tweede over de finish in Melbourne. Volgens de Duitser zat er niet meer in.

"Lewis maakte geen fouten, dus het was onmogelijk om dichterbij te komen", was Rosberg reëel. De Mercedes-coureur hoopt op een spannende strijd om het wereldkampioenschap dit seizoen, waarbij niet alleen hij en Hamilton betrokken zijn.

"Ik hoop dat het een mooi gevecht wordt, dat zou geweldig zijn", aldus Rosberg. "Hopelijk kan Ferrari ons uitdagen, want dat zou mooi zijn voor de sport. Ik wil de toeschouwers, zowel voor de televisie als op het circuit, spektakel bieden."

Verstappen baalt van uitvallen: 'Er zat een zesde plaats in' | Frustratie bij Lotus na dramatische seizoenstart