Epke Zonderland en Yuri van Gelder zijn zoals verwacht opgenomen in de Nederlandse mannenselectie voor de EK turnen in april. Beide turners hadden al eerder voldaan aan de EK-limiet.

Bondscoach Mitch Fenner heeft ook vier andere turners aangewezen die in april naar Frankrijk mogen afreizen. Bart Deurloo, Boudewijn de Vries en Jeffrey Wammes hadden eveneens voldaan aan de EK-limiet.

Anthony van Ascche is door Fenner aan de ploeg toegevoegd. 

Van Gelder werd tijdens het laatste grote toernooi, het WK in september van vorig jaar, nog gepasseerd door Fenner. Ook Deurloo ontbrak in China.

De Vries turnt in Montpellier een volledige meerkamp. Deurloo en Wammes komen uit op vloer, sprong en rekstok. Epke Zonderland komt uit op brug en rek, Van Assche op voltige, ringen en brug terwijl Van Gelder alleen op ringen in actie komt. Dit EK heeft geen landenwedstrijd.

Volste vertrouwen

''Ik heb het volste vertrouwen in de door mij geselecteerde turners. De limieten waren zeer scherp, dit schept vertrouwen in de prestaties die op het EK behaald kunnen worden'', lichtte Fenner toe.

Zonderland won een klein jaar geleden bij de EK nog goud en brons op rek en brug.

Het toernooi in Montpellier vindt van 15 tot en met 19 april plaats.