Lewis Hamilton start zondag tijdens de eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1-seizoen vanaf pole position. De wereldkampioen hoopt dat zijn sterke kwalificatie een opmaat is voor een goede race in Australië.

''Dit is een mooie start van het weekend voor ons'', stelde Hamilton na afloop tevreden vast.

De Brit was in zijn Mercedes ruim een halve seconde sneller dan teamgenoot Nico Rosberg.  ''We hebben een nieuwe balans kunnen vinden en ik moest gewoon zo hard mogelijk rijden. Het is erg leuk om op deze manier een kwalificatie te rijden.''

Hamilton hoopt tijdens de race op een mooi gevecht met Rosberg. "Ik ben erg dankbaar voor het harde werk van het team dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Maar er is nog veel te doen en hopelijk krijgen we een mooie strijd met Nico."

Rosberg erkende dat zijn teamgenoot ongenaakbaar was in de kwalificatie. "Lewis maakte veel indruk. Hij was zeer sterk. Ik was niet op mijn best, maar ben het team dankbaar voor de wagen die ze mij hebben gegeven. Het is een waar genoegen om in de Mercedes te mogen rijden."

Verstappen hoopt punten te scoren bij F1-debuut in Melbourne | Verstappen klokt bij kwalificatie in Melbourne twaalfde tijd