Klaas-Jan Huntelaar maakt dinsdagavond zijn opwachting in de basis bij Schalke 04 in het duel met Real Madrid.

In de aanloop naar de return in de achtste finales van de Champions League was het nog onzeker of de spits zou kunnen spelen. Hij kampte na het duel met Hoffenheim (3-1) van zaterdag met pijntjes.

Benedikt Höwedes, Marco Höger en Eric Maxim Choupo-Moting, die eveneens niet helemaal ongeschonden uit de strijd met Hoffenheim kwamen, staan ook in de basis tegen Real.

Schalke moet in Madrid de 2-0 nederlaag van de wedstrijd in Gelsenkirchen zien goed te maken. Real jaagt in de terugwedstrijd in de achtste finales op z'n elfde overwinning op rij in het kampioenenbal.

Momenteel deelt de 'Koninklijke' het record van meeste zeges achter elkaar met Bayern München, dat in 2013 tien keer op rij zegevierde.

Martins Indi

FC Porto neemt het dinsdagavond in eigen huis op tegen FC Basel. Bij de Portugezen zit verdediger Bruno Martins Indi net zoals de laatste weken op de bank.

De Oranje-verdediger raakte vlak na de jaarwisseling zijn basisplaats kwijt. Het eerste duel tussen Porto en Basel eindigde in Zwitserland in 1-1.