Voorzitter Joop Munsterman voelt zich verantwoordelijk voor de grote financiële problemen van FC Twente. De club uit Enschede kreeg afgelopen week voor straf drie punten in mindering van de KNVB.

De aftredende preses, die bezig is aan zijn laatste maanden bij Twente, vertrekt zodoende door de achterdeur.

"We hebben goede dingen gedaan, maar ook fouten gemaakt", zei de bekritiseerde Munsterman bij de NOS. "Wellicht hadden we dit jaar geen aankopen moeten doen, maar het ligt allemaal dicht bij elkaar. Aan het einde van de rit is er maar één verantwoordelijk en dat ben ik."

Munsterman hield zich de voorbije dagen stil nadat de KNVB zijn club had bestraft. De 63-jarige Tukker zocht zondag echter toch de publiciteit om berichten dat hij per direct zou vertrekken bij Twente te ontkennen.

"Als een voorzitter of directeur vertrekt, is hij koning zonder land. Zo voel ik me ook. Ik loop nog een halfjaar mee en help waar ik kan, maar bemoei me niet meer met het beleid voor de toekomst. Eerst was ik nog twee dagen per week op het stadion, toen een dag, daarna een halve dag en straks helemaal niet meer."

Financiële problemen

Munsterman is sinds 2004 voorzitter van FC Twente en kondigde in januari aan dat hij na dit seizoen stopt. Hij leidde de club in 2010 naar de landstitel en een jaar later naar winst in het KNVB-bekertoernooi.

De afgelopen jaren kwam FC Twente echter in financiële problemen en dat leidde vorige week tot drie punten in mindering voor de Tukkers, die nu negende staan in de eredivisie. De club moet bovendien op jaarbasis zo'n acht miljoen euro bezuinigen.

Munsterman ontkent dat hij per direct vertrekt bij FC Twente