Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Gregory Sedoc

Sedoc en Visser missen finale 60 meter horden bij EK indoor

Gregory Sedoc en Nadine Visser zijn er vrijdag niet in geslaagd de finale te bereiken van de 60 meter hordenlopen bij de Europese kampioenschappen indoor in Praag.
Door NU.nl

Sedoc werd op duizendsten vijfde in zijn halve finale en miste daardoor nipt de eindstrijd. De eerste vier kwalificeerden zich voor de finale. 

Met 7,65 liep de Nederlander wel zijn beste tijd van het seizoen. De Hongaar Balazs Baji kreeg ook 7,65 achter zijn naam, maar hij werd als vierde geklasseerd.

Eerder op de dag had de 33-jarige Sedoc zich met de twaalfde tijd geplaatst voor de halve eindstrijd.

Visser ging al bij de eerste horde onderuit in haar halve finale en bereikte daardoor de finish niet. De Nederlandse had zich met de veertiende tijd geplaatst voor de halve finales.

De 20-jarige Visser geldt als groot talent op de meerkamp, maar ze is ook erg snel op de horden. Vorig jaar verraste ze met twee bronzen medailles bij de WK onder twintig in het Amerikaanse Eugene (zevenkamp en 100 meter horden).

Openingsdag EK indoor in beeld

Ghafoor

Madiea Ghafoor kwam in de tweede halve finale van de 400 meter tekort om de eindstrijd te bereiken. De Nederlandse leek in het begin op weg naar een finaleplaats, maar liet zich in de bochten naar buiten dringen.

Ze finishte uiteindelijk als zesde in haar halve finale in 53,64. Eerder op de dag had ze in de series nog de tweede tijd neergezet (53,04).

Bjorn Blauwhof kon niet boven zichzelf uitstijgen in de halve finales van de 400 meter. De Noord-Hollander eindigde in zijn heat als zesde en laatste en was daarmee uitgeschakeld voor een finaleplek.

Met zijn tijd van 48,38 onderscheidde hij zich evenmin. Hij was vrijdagochtend veel sneller in de series met 47,52.

Toch was Blauwhof de enige van de drie Nederlandse atleten die de series overleefde. Liemarvin Bonevacia en Terrence Agard slaagden daar niet in.


Lees meer over:

Gregory SedocEK indoorNadine Visser

Aanbevolen artikelen