Lieuwe Westra maakt zich voorlopig geen zorgen over de situatie bij Astana, dat als het aan de internationale wielerunie UCI ligt zijn World Tour-licentie verliest omdat het antidopingbeleid niet in orde zou zijn.

"Wij hebben niets te verbergen, alles is goed geregeld bij de ploeg", zegt de oud-renner van Vacansoleil-DCM in gesprek met de NOS.

"Ik krijg er heus wat van mee, maar ik ben er niet mee bezig. Het is beter dat ik me met fietsen bezighoud. Ik laat de randzaken aan de ploeg over, ik slaap er niet minder van."

Westra rijdt inmiddels ruim een jaar voor Astana, de formatie waar ook Lars Boom en Tourwinnaar Vincenzo Nibali voor uitkomen.

"We houden ons aan de regels, ik zie goede dingen. We zijn ook lid van alle stichtingen tegen doping."

Tirreno-Adriatico

Astana krijgt tot 20 maart de tijd om te reageren op het door de UCI gedane voorstel de licentie in te trekken. De licentiecommissie van de wielerunie, die onafhankelijk opereert, hakt de knoop door.

Komende week neemt de Kazakse equipe in elk geval deel aan de World Tour-koersen Parijs-Nice en de Tirreno-Adriatico. Westra is voor die laatste koers geselecteerd.

Teamarts Astana verdedigt antidopingbeleid ploeg