Joost Luiten heeft donderdag na de eerste ronde van de Cadillac Championship een kaart ingeleverd van 79 slagen, liefst zeven boven par. 

De Bleiswijker, vorige week nog elfde in de Honda Classic, staat met die score bijna onderaan in het Amerikaanse toernooi, dat deel uitmaakt van de lucratieve World Golf Championships.

Luiten noteerde slechts één birdie en stelde daar drie bogeys, een double bogey en zelfs een triple bogey tegenover.

Hij heeft nu al zeventien slagen meer dan de leider in het klassement, de Amerikaan J.B. Holmes. Die had voor de achttien holes slechts 62 slagen nodig, tien onder par. Hij maakte acht birdies en één eagle.

Terugknokken

''Niet de score die ik voor ogen had'', liet Luiten na afloop via Twitter weten. ''Zelfs de goede slagen belandden op de verkeerde plaats. Zo hard kan golf zijn, maar ik zal morgen terugknokken.''

Een goede eindklassering lijkt welhaast onmogelijk voor Nederlands beste speler, die zich op de Amerikaanse tour naar de top twintig van de wereld wil spelen.

Koploper Holmes heeft een gat van vier slagen naar de nummer twee, zijn landgenoot Ryan Moore (66). Drie spelers delen de derde plaats op zes slagen van de leider: de Fransman Alexander Levy en de Amerikanen Dustin Johnson en Rickie Fowler.