Louis van Gaal heeft alle vertrouwen in een goede afloop als Manchester United het maandag opneemt tegen Arsenal in de kwartfinales van de FA Cup.

"Na de nederlaag bij Swansea hebben we twee keer gewonnen en woensdag tegen Newcastle United hebben we onze beste uitwedstrijd gespeeld dit seizoen. Dat geeft vertrouwen", aldus Van Gaal donderdag op de persconferentie.

Door de zege op Newcastle blijft Manchester United steviger op de vierde plek staan in de Premier League. Als de 63-jarige coach moet kiezen tussen een plek bij de top vier of het veroveren van de FA Cup, weet hij het wel. 

"Ik zou het als manager fantastisch vinden om de FA Cup te winnen, maar daar bereik je de Champions League niet mee. Het grote doel blijft een plek in de top vier. Dat zou heel mooi zijn."

Titelrace

Van Gaal denkt dat de wedstrijd in de FA Cup belangrijk zal zijn voor het verdere verloop van de competitie. "Wie maandag wint zal vertrouwen opdoen voor de komende competitiewedstrijden."

"We zullen heel goed moeten spelen, anders wordt het lastig Arsenal te verslaan. Maar je hebt ook wat geluk nodig, dat hebben we vaker dit seizoen gezien."

De kwartfinale in de FA Cup tussen Manchester United en Arsenal begint maandagavond om 20.45 uur op Old Trafford.

Bekijk de stand in de Premier League