Manchester United-verdediger Johnny Evans ontkent dat hij woensdagavond heeft gespuugd naar Papiss Cissé, de spits van Newcastle United. Die heeft op zijn beurt spijt van het opstootje tussen de twee.

Beide spelers deden dat in een statement op de site van hun club. Na het duel, dat met 1-0 werd gewonnen door de ploeg van Louis van Gaal, ontstond er in de media ophef omdat Evans naar Cissé gespuugd zou hebben.

"Ik werd vanochtend wakker en ik ben geschokt door de berichtgeving over de wedstrijd. Ik wil benadrukken dat ik niet heb gespuugd naar Papiss Cissé", aldus Evans.

Op beelden is een opstootje te zien tussen Evans en Cissé na een duel. Daarbij leek het alsof de verdediger spuugde naar de Senegalees.

"Ik ben me totaal niet bewust van welk spuugincident dan ook", is Evans stellig. "Papiss Cissé en ik spraken tijdens de wedstrijd al over het opstootje en ik ben totaal verrast door de suggesties dat ik gespuugd zou hebben."

"Het zit niet in mijn karakter om naar iemand te spugen, ik heb dat nooit gedaan en zou het ook nooit doen."

Cissé

Op de clubsite van Newcastle betuigt Cissé spijt van het opstootje, al heeft hij het niet over spugen. "Ik moet veel mensen mijn excuses maken. Naar mijn ploeggenoten en supporters, naar Johnny Evans en naar iedere voetbalfan die het incident heeft gezien."

"Ik reageerde op iets wat ik niet prettig vond. Soms is het moeilijk om niet te reageren, vooral in het heetst van de strijd. Ik probeer altijd om een rolmodel te zijn, vooral voor de jonge supporters, maar woensdag heb ik die in de steek gelaten."

Cissé hoopt dan ook dat kinderen zijn gedrag niet zullen kopiëren. "Hopelijk zijn zij verstandiger en nemen ze geen wraak als ze boos zijn. Misschien kunnen ze leren van mijn fout."

Bekijk de stand in de Premier League