Russell Westbrook heeft woensdagavond historie geschreven in de NBA-wedstrijd tussen de Oklahoma City Thunder en Philadelphia 76ers.

Voor de vierde wedstrijd op rij liet Westbrook een zogeheten 'triple-double' (minimaal drie statistieken in de dubbele cijfers) aantekenen.

Michael Jordan was in 1989 de laatste NBA-speler die daarin slaagde.

Westbrook leidde de Thunder met 49 punten, zestien rebounds en tien assists langs de Philadelphia 76ers (123-118). De beslissing viel pas in de verlenging, want na de reguliere speeltijd was de stand in evenwicht (110-110).

Masker

De 26-jarige Amerikaan droeg een beschermend masker vanwege een breuk in zijn kaak, maar dat verhinderde niet dat Westbrook zich de geschiedenisboeken in speelde.

''Ik voel me zeer vereerd'', zei hij. ''Maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.''

Thunder bezet de achtste plaats in de Western Conference, hetgeen aan het einde van de rit net genoeg zou zijn voor deelname aan de play-offs.

Warriors

De Golden State Warriors weten zich al bijna zeker van de play-offs. De ploeg uit Oakland versloeg de Milwaukee Bucks met 102-93. Stephen Curry maakte indruk met drie driepunters op rij in iets meer dan een minuut spelen.

LeBron James leidde de Cleveland Cavaliers met 29 punten en veertien assists langs de Toronto Raptors (120-112).

Miami Heat was met 100-94 te sterk voor de Los Angeles Lakers. Hassan Whiteside trok de aandacht door liefst 25 rebounds te pakken.