De Griekse voetbalcompetitie mag komend weekeinde van de regering worden hervat, maar toeschouwers zijn daarbij niet welkom. 

De autoriteiten schortten vorige week woensdag alle wedstrijden op wegens de ernstige ongeregeldheden tijdens de Atheense derby tussen Panathinaikos en koploper Olympiakos Piraeus (2-1). Aan het eind bestormden supporters het veld.

Tijdens een spoedberaad van de Super League-leiding met de clubvoorzitters over de rellen liep het een paar dagen later eveneens uit de hand. Vangelis Marinakis, preses van Olympiakos, zou zelfs een fles water naar Giannis Alafouzos, zijn collega van Panathinaikos, hebben gegooid.

De fans worden voorlopig twee weken niet toegelaten in de stadions. Stavros Kontonis, minister van Sport, zei woensdag dat de clubs in Griekenland niet bereid waren aan alle voorwaarden van de regering te voldoen om de veiligheid in en rondom de stadions te verbeteren.

Volgende week wordt de situatie in de Griekse competitie geëvalueerd.

Routebeschrijving

Kontonis voerde de hele dag overleg met Giorgos Borovilos, de voorzitter van de Super League, en Giorgos Girtzikis, de preses van de Griekse voetbalbond (EPO). De doelstelling was voorstellen te doen om het geweld op en rond de velden uit te bannen.

''Om de problemen te benoemen en aan te pakken, ligt er nu een routebeschrijving. Ik hoop dat we die nauwgezet kunnen volgen'', aldus Kontonis. ''Het plan omvat maatregelen die meteen van kracht worden, zoals het staken van wedstrijden, boetes en puntenaftrek, of volgend seizoen omdat eerst aanpassing van de disciplinaire code nodig is.'' Dan krijgen onder meer de elektronische kaartverkoop en het bestrijden van financiële fraude prioriteit.

Het was al de derde keer in dit seizoen dat de hoogste profdivisie tijdelijk wordt stilgelegd. Eerder waren de dood van een supporter en het molesteren van een scheidsrechter de aanleiding.