Het Formule 1-team Manor zal volgende week deelnemen aan de eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen in Australië. Dat heeft de Britse renstal woensdag bekendgemaakt.

Manor, voorheen Marussia, heeft de auto op tijd afgekregen voor de eerste race in Melbourne. Het team zal met een aangepaste wagen uit 2014 aan de start verschijnen van de eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1-seizoen.

Eerder had de internationale autosportfederatie FIA Manor al op de officiële deelnemerslijst gezet voor het F1-seizoen 2015, dat op 15 maart begint.

De renstal, die vorig seizoen op een Russische licentie reed, leek vanwege financiële problemen te verdwijnen uit de Formule 1, maar in februari werd bekend dat het team een regeling heeft getroffen met de schuldeisers en niet meer onder curatele staat.

Manor heeft in Stephen Fitzpatrick, de oprichter en directeur van de Britse energiemaatschappij Ovo Energy, een geldschieter gevonden.

Will Stevens

Manor kan rekenen op een Ferrari-motor uit 2014 en legde met Will Stevens de eerste coureur vast.

De naam van de tweede coureur is nog niet aangekondigd. Jules Bianchi en Max Chilton waren afgelopen seizoen de coureurs van Marussia.