Wilco Kelderman, Moreno Hofland en Steven Kruijswijk behoren tot de selectie van Lotto-Jumbo voor de rittenkoers Parijs-Nice, die zondag van start gaat.

Naast het drietal zijn nog drie Nederlanders geselecteerd: Jos van Emden, Bram Tankink en Maarten Tjallingii. De Nieuw-Zeelander George Bennett en de Belg Maarten Wynants completeren de selectie van Lotto-Jumbo.

De 23-jarige Hofland was in de aanloop naar de zevendaagse WorldTour-koers ziek, maar lijkt op tijd hersteld. "We hebben er vertrouwen in dat hij fit genoeg is", zegt ploegleider Merijn Zeeman, die met Kelderman hoopt op een goed klassement.

"Met Wilco gaat het hartstikke goed. Hij heeft zich dit seizoen al bewezen en we hebben een ploeg die hem perfect kan ondersteunen.''

Zeeman is dinsdag al vertrokken met zijn ploeg om etappes te verkennen. Lotto-Jumbo vreest voor Kelderman vooral de eerste drie ritten, omdat de wind daarin vrij spel kan hebben en het slechte weer in Noord-Frankrijk de renners kan hinderen.

"Die eerste drie etappes moeten we goed zien door te komen. Donderdag is het aankomst bergop en dan komen er andere renners bovendrijven. We kunnen met Wilco hoge ogen gaan gooien."

Kansen

Vorig jaar won Hofland een etappe in Parijs-Nice en ook dit jaar gaat hij voor de dagzege. "Ik heb het parcours van Parijs-Nice goed bekeken", vertelt de sprinter. "In de eerste drie ritten en in etappe vijf liggen kansen voor mij. Het zou mooi zijn als ik weer een rit win."

Kelderman eindigde in 2014 als dertiende in het algemeen klassement. "Ik was toen al goed", verklaart hij. "Toen had ik alleen een beetje pech. Als alles dit jaar meezit, kan ik in de top vijf eindigen."

Hoe ziet de wielerkalender eruit in 2015?