FC Twente gaat flink snijden in de kosten voor spelers om uit de financiële zorgen te komen. Het budget van ongeveer 16 miljoen euro wordt met 6 miljoen verlaagd. 

"We moeten ons als club weer klein maken en beperken tot de basis", zei financieel directeur Gerald van den Belt dinsdag tegen RTV Oost.

De inkrimping van het spelersbudget is een van de vele bezuinigingen die FC Twente doorvoert, nadat eerder op dinsdag bekend werd dat de club door de licentiecommissie van de KNVB is bestraft met drie punten aftrek.

Reden voor de straf is dat FC Twente het plan van aanpak niet kan naleven. "We hebben vorig jaar een miljoen te veel uitgegeven", bekende Van den Belt, die pas sinds 1 februari in dienst is bij de Tukkers.

"De inkomsten vallen tegen en de uitgaven zijn hoger dan we hadden ingeschat. We lijden al enkele jaren een operationeel verlies. In de goede jaren konden we dat goedmaken met de opbrengsten uit transfers."

Uitdaging

De beroerde financiële positie is volgens Van den Belt het gevolg van verkeerd beleid over een lange periode. "We heb jarenlang boven onze stand geleefd."

Desondanks hoopt de club volgend jaar al weer winst te maken. "Dat wordt een hele uitdaging. De club staat er slecht voor. Het wordt een flinke bezuinigingsslag."

FC Twente gaat fors bezuinigen en haalt beloften uit Jupiler League I FC Twente krijgt drie punten in mindering van KNVB