Michael Phelps mag mogelijk toch meedoen aan de WK zwemmen die in augustus in het Russische Kazan worden gehouden. 

De meest succesvolle olympiër aller tijden zit nu een schorsing van zes maanden uit vanwege rijden onder invloed. De Amerikaanse zwembond wilde aanvankelijk niet dat de hij aan het titeltoernooi zou deelnemen.

''Maar het ligt ingewikkeld. Het kan zomaar dat hij toch mee kan doen'', zei bondsvoorzitter Chuck Wielgus dinsdag tegen ESPN. ''We kunnen altijd zaken heroverwegen.''

De 29-jarige Phelps beëindigde na de Spelen van 2012 in Londen zijn imposante loopbaan, maar kondigde een jaar later zijn comeback aan. Hij maakt volgende maand als zijn schorsing erop zit, zijn rentree bij de Grand Prix in Mesa.

Geen concurrent

Voor de WK heeft Phelps al aan de kwalificatie-eisen voldaan op de 100 meter vrij en vlinderslag en de 200 meter wisselslag. Het management van de de Amerikaan, die in toaal achttien keer goud won op de Spelen van 2004, 2008 en 2012, wil tegenover ESPN niets zeggen over mogelijke deelname aan de WK.

Tyler Clary, die op de 200 meter wisselslag de aangewezen vervanger is van Phelps, geeft tegenover de Amerikaanse zender aan dat hij er geen moeite mee zal hebben als hij zijn startplaats in Kazan af moet staan. 

"Op de 200 meter zie ik mezelf niet als een concurrent van Phelps. Wij hebben niet dezelfde kans op een medaille", aldus Clary.