Kiki Bertens is dinsdag in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Monterrey weggeslagen door haar dubbelspelpartner Johanna Larsson.

De Wateringse, de hoogst genoteerde Nederlandse op de wereldranglijst, ging na minder dan een uur onderuit tegen de Zweedse: 6-3 en 6-2.

Bertens begon goed op het Mexicaanse hardcourt. Ze brak meteen de opslag van Larsson en behield vervolgens haar eigen service. Daarna had de 23-jarige nummer 71 van de wereld nog maar weinig in te brengen.

Pas in de zesde game van de tweede set op 5-0 kreeg Bertens een nieuwe kans, die ze pakte op 'love'. De opleving bleek echter niet de voorbode van een verrassende wending.

Hogenkamp

Richel Hogenkamp drong opnieuw niet door tot het hoofdschema van een WTA-toernooi. De Nederlandse verloor in Monterrey in de laatste kwalificatieronde kansloos van de Poolse Urszula Radwanska.

De jongere zus van Agnieszka Radwanska staat lager op de wereldranglijst (141e tegen 124e), maar gaf slechts drie games weg tegen Hogenkamp: 6-1 en 6-2. De partij duurde ruim een uur.

De 22-jarige Doetinchemse leverde haar opslag zes keer in. Ze brak de service van de twee jaar oudere Poolse maar één keer. Dat betekende 2-0 in de tweede set, maar geen ommekeer in de wedstrijd.

Hogenkamp bereikte vorige week in Acapulco wel het hoofdtoernooi.