Kevin De Weert is volgens Lotto-Jumbo nooit in staat van beschuldiging gesteld in de dopingzaak rond de Belgische dokter Chris Mertens.

Belgische media meldden dinsdagochtend dat de 32-jarige De Weert zou behoren tot de clientèle van Mertens, die wordt verdacht van dopingpraktijken.

"Ik ben eind 2012 kortdurend patiënt bij de huisartsenpraktijk van dokter Mertens geweest, die bij mij vlak in de buurt woont", legt De Weert uit in een persbericht van Lotto-Jumbo. "Op het moment dat bleek dat er een onderzoek gestart werd heb ik direct een andere huisarts gezocht."

"Eind 2013 heb ik een brief ontvangen van het gerecht om DNA-materiaal af te staan, omdat zij het dossier wilden afsluiten. Begin 2014 heb ik vrijwillig mijn DNA-stalen afgestaan en ik hoef mij niet te verantwoorden bij het gerecht of mijn sportbond, want ik ben niet opgeroepen."

Tirreno-Adriatico

Volgende week woensdag zal De Weert, die begin dit jaar overkwam van Omega Pharma-QuickStep, deelnemen aan de Tirreno-Adriatico.

Afgelopen weekeinde werd duidelijk dat BMC-renner Greg Van Avermaet zich moet verantwoorden voor zijn vermeende banden met Mertens.

De Belg wordt ervan verdacht verboden injecties met herstelmiddelen te hebben gekregen van de omstreden sportarts.