Manchester United-manager Louis van Gaal kan woensdag tegen Newcastle United nog steeds niet beschikken over de geblesseerde Robin van Persie.

Dat zei Van Gaal tijdens een persconferentie in aanloop naar het duel in de Premier League.

De aanvaller van Manchester United kampt met een enkelblessure, ruim een week geleden opgelopen in het duel met Swansea City.

Van Gaal kon dinsdag nog steeds niet zeggen hoelang Van Persie is uitgeschakeld. "Daarvoor is het nog te vroeg", aldus de manager. Van Persie dreigt eind deze maand de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Turkije te missen.

Michael Carrick is nog niet fit genoeg voor een basisplaats. De middenvelder keerde in het vorige duel van United tegen Sunderland (2-0) al terug op de bank.

Manchester United staat vierde in de Premier League, met vijf punten achterstand op stadgenoot Manchester City en een punt achterstand op Arsenal.

De oud-bondscoach van Oranje treft woensdag op St. James' Park in Newcastle met de internationals Tim Krul en Daryl Janmaat enkele oude bekenden.

Favoriet

Newcastle-verdediger Janmaat schuift de favorietenrol nadrukkelijk naar het elftal van Van Gaal. "Manchester United is een grote ploeg. De druk zal bij hen liggen", zegt de 23-voudig international dinsdag op de website van de 'Magpies'. "Wij gaan er echter alles aan doen om de overwinning te pakken."

Janmaat had zaterdag met een assist op Papiss Cissé, al zijn zesde van het seizoen, een belangrijk aandeel in de winst op Aston Villa (1-0).

"Die drie punten waren cruciaal voor ons. Het heeft weer voor positiviteit in de groep gezorgd, waardoor we met meer vertrouwen richting Manchester United gaan. Iedereen zal erop rekenen dat zij winnen, maar wij willen alles geven om dat te voorkomen."

Newcastle staat in de middenmoot van de Premier League.