John Terry speelt ook volgend seizoen bij Chelsea. Dat garandeerde manager José Mourinho dinsdag.

De 34-jarige verdediger heeft een aflopend contract bij de Londense club, die nog niet van Terry af wil.

"Iedere grote speler is moeilijk om te vervangen, maar bij de ene ligt dat gemakkelijker dan bij de andere. Terry willen we nog niet vervangen", aldus de Portugese coach tijdens de persconferentie in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen West Ham United van woensdag.

Vechten

Terry zelf zei tegen The Guardian te willen vechten voor zijn plek bij Chelsea. "Ik geef alles en wil critici de mond snoeren."

De Engelse krant meldde dat de verdediger een eenjarig contract aangeboden krijgt. "Je krijgt geen vier- of vijfjarig contract aangeboden op mijn leeftijd, dat snap ik. De club bepaalt wat ze met mij willen en dat motiveert mij alleen maar meer om alles te geven."

Clubicoon Frank Lampard verliet Chelsea afgelopen zomer voor New York City FC en speelt momenteel op huurbasis voor Manchester City. Op de vraag of Terry ooit voor een rivaal zou spelen, antwoordde hij stellig: "Nee, maar er komt ooit een moment dat ik wel vertrek."

Terry debuteerde in het seizoen 1998/1999 voor Chelsea en heeft inmiddels 477 competitieduels bij de club achter zijn naam staan. Afgelopen zondag maakte hij het openingsdoelpunt in de finale van de League Cup tegen Tottenham Hotspur (2-0 winst).