AS Roma-middenvelder Kevin Strootman is weer voor zichzelf aan het trainen en ligt op schema om in de voorbereiding van volgend seizoen aan te kunnen sluiten bij de selectie.

Mario Brozzi, een voormalige arts van AS Roma, zei vorige week tegen het Italiaanse Gold TV dat de knieoperatie van Strootman volgens hem niet goed gegaan was. Volgens Brozzi kan Strootman mogelijk nooit meer zijn oude niveau halen.

"In tegenstelling tot wat enkele media hebben bericht, ben ik weer aan het trainen en werk ik hard aan mijn comeback", stelt Strootman dinsdag op Twitter.

"Geloof geen mensen die me nog nooit in het echt hebben gezien. Ik lig op schema om de voorbereiding van volgend seizoen te halen", aldus de international.

Strootman scheurde vorig jaar maart de voorste kruisband en de binnenband van zijn linkerknie en miste daardoor onder meer het WK in Brazilië. In november maakte hij na acht maanden zijn rentree in een wedstrijd met Torino.

De 24-jarige Zuid-Hollander raakte daarna opnieuw geblesseerd in het duel met Fiorentina. Bij een kijkoperatie in Amsterdam bleek dat hij kraakbeenletsel had opgelopen en opnieuw langdurig moet herstellen.