Voorzitter Evangelos Marinakis heeft de spelers van zijn club Olympiakos Piraeus een boete opgelegd van 500.000 euro na de uitschakeling in de Europa League tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk en het gelijke spel in de bekerwedstrijd tegen AEK Athene (1-1).

Marinkis is allerminst tevreden over de prestaties van Ibrahim Afellay en zijn teamgenoten in de laatste duels. Hij bezocht maandag het trainingscomplex van de Griekse club om met diverse spelers te praten.

"Vanaf het begin dat ik voorzitter werd van de club sta ik dicht bij de spelers en trainers van het team. Je kunt je voorstellen hoe ik me voel als fan na de laatste resultaten", aldus Marinkis tegenover het Griekse Sport 24.

"Ik schaam me als ik zie dat mijn team niet kan winnen van clubs die een vijfde hebben van het budget van Olympiakos", doelt hij op het gelijke spel tegen het gedegradeerde AEK Athene in de beker.

Ook de uitschakeling in de Europa League tegen het Oekraïense Dnjepr Dnjepropetrovsk deed Marinakis pijn. Na een 2-0 nederlaag in Kiev kwam Olympiakos donderdag thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Dnjepr is de komende tegenstander van Ajax.

Eer

"Dit is een van de grootste clubs van Griekenland. Alle spelers moeten het een eer vinden om voor Olympiakos te spelen en respect tonen. Iedereen die daar een probleem mee heeft roep ik op om direct te vertrekken", stelt de voorzitter.

De spelers van de club uit Piraeus hadden afgelopen weekend vrij omdat de competitie in Griekenland stil ligt. 

Reden voor het stillegen van de competitie door de regering waren de rellen bij het duel tussen Panathinaikos en Olympiakos Piraeus.