Feyenoord is er geen voorstander van om beloftenteams mee te laten draaien in de Landelijke Divisie, de competitie die vanaf het seizoen 2016/2017 tussen de Jupiler League en de Topklasse komt te staan.

"We hebben de voor- en nadelen tegen elkaar weggestreept. Voor ons is het beter een goede beloftencompetitie op te tuigen", aldus technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord in gesprek met NOS Langs de Lijn.

Het is de bedoeling dat er vier beloftenteams uit gaan komen in de Landelijke Divisie. In de Jupiler League blijven drie beloftenelftallen actief, momenteel zijn dat Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente.

Volgens Van Geel brengt het te veel kosten met zich mee om Jong Feyenoord mee te laten draaien in de nieuwe divisie.

"Je hebt dan minimaal dertien contractspelers, een technische staf en een medische staf nodig. Dat is een enorme belasting. We moeten elke euro omdraaien. Bovendien is de kans ook aanwezig dat het team in de Topklasse komt te spelen, dat is helemaal niet interessant." 

Volgens Van Geel heeft hij de steun van verschillende andere clubs. "We houden dinsdag een vergadering met technisch directeuren in Zeist. Daar gaan we kijken hoe we dit structuur kunnen geven."