Ronald Koeman gelooft ondanks de matige resultaten van de afgelopen weken nog steeds dat hij met Southampton de Champions League kan bereiken.

Dat zei de trainer maandag tijdens een persconferentie in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Crystal Palace van dinsdag.

Volgens Koeman moet zijn ploeg dan minimaal zeven van de resterende elf wedstrijden winnen.

"Dat wordt lastig, maar het is nog steeds mogelijk", aldus de oefenmeester. Mocht het lukken, dan zou het de eerste keer zijn dat The Saints in de Champions League uitkomen.

"Ik vertrouw erop dat we hoog kunnen eindigen. Zo niet, dan mogen we alsnog spreken van een goed seizoen, want de ploeg heeft veel mooie dingen laten zien."

Mocht de Champions League niet haalbaar zijn, dan kan de ploeg altijd nog uitkijken naar de Europa League. "Maar we willen er graag een speciaal jaar van maken en om dat te bereiken, moeten we nog vijf keer winnen."

Zesde plek

De laatste paar weken hapert de ploeg van Koeman. Uit de afgelopen drie wedstrijden tegen West Bromwich Albion (1-0 verlies), Liverpool (0-2 verlies) en West Ham United (0-0) werd één punt behaald, waardoor Southampton is gezakt naar de zesde plaats.

De top drie in Engeland kwalificeert zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer vier komt uit in de voorrondes.

De Zaandammer legde de vinger op de zere plek: "We moeten meedogenloos zijn in het strafschopgebied. Dat ligt niet alleen aan de aanvallers, maar aan het hele team. Kansen creëer je met z’n allen."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League