Met zijn twaalfde en dertiende goal kwam Bas Dost afgelopen weekeinde weer dichter bij Bundesliga-topscorers Arjen Robben (17) en Alexander Meier (16). Maar met de topscorerstitel houdt de spits van VfL Wolfsburg zich voorlopig niet bezig.

"Wat bij mij vooral leeft, is dat ik elke wedstrijd voor een goal ga. De laatste tijd is dat er vaak meer dan één", aldus Dost tegen het AD.

De 25-jarige aanvaller scoort na de winterstop aan de lopende band nadat hij in de eerste seizoenshelft mede door blessures amper speelde. In de Europa League en de Bundesliga maakte hij er al dertien in 2015.

"Je moet koelbloedig zijn voor de goal, dat ben ik. En dat was ik altijd al. Ook in Heerenveen heb ik dat laten zien. 'Ik weet wat ik kan. Je neemt alleen een risico als je zoiets na één wedstrijd roept, want als je vervolgens zes wedstrijden niet scoort, zegt iedereen weer dat je er niets van kan.''

Momenten

Bayern München-aanvaller Robben en Meier van Eintracht Frankfurt waren dit weekeinde beiden één keer trefzeker. Dost maakte in het duel bij Werder Bremen (5-3) de 3-3 en op aangeven van Kevin De Bruyne ook de 4-3.

"Ik geloof heilig in de momenten dat ik een kans krijg. Bij die eerste goal moet je er simpelweg zijn. De tweede was helemaal mooi. Kevin kijkt niet eens als hij die bal voor geeft. Hij weet gewoon dat ik er ben.''