Ferrari-coureur Sebastian Vettel is van mening dat Mercedes een grote voorsprong heeft ten opzichte van de overige teams in de Formule 1.

"Wat betreft de prestaties is het duidelijk dat Mercedes nogal ver voor ligt", zei Vettel zondag na de vierde en laatste testdag in Barcelona. 

"Maar direct daarachter liggen wij, Williams en Red Bull, allemaal erg dicht bij elkaar. We zullen de komende weken meer te weten komen. Ondertussen moeten we steeds een stap vooruit maken en bovenal naar onszelf kijken."

De viervoudig wereldkampioen noteerde op het Circuit de Catalunya de tweede tijd (1.23,469) en was daarmee bijna een halve seconde langzamer dan Valtteri Bottas van Williams.

"Het is positief dat we wederom veel kilometers hebben afgelegd en bruikbare informatie hebben verzameld. Het feit dat onze racesimulatie min of meer als gepland ging is bemoedigend wat betreft betrouwbaarheid, ook al is dat een aspect dat we nog kunnen verbeteren", doelde de Duitser op een onderbreking van een half uur.

Rosberg

Nico Rosberg kwam zondag opvallend genoeg niet tot een snelle tijd en volgens de coureur van Mercedes lag dat mede aan de zachte banden van Pirelli waarop de Duitser reed.

"Ik deed vandaag aan het einde een lange run, omdat we in Melbourne de zachte band zullen hebben. Dat wordt heel problematisch. Hij valt echt snel uit elkaar", waarschuwde Rosberg.

Desondanks keek de nummer twee van vorig seizoen met een goed gevoel terug op alle testdagen. "Het gaat de goede kant op. Ik wil niet zeggen dat de anderen niet ook snel zijn, maar voor de eerste races ben ik optimistisch omdat we een goede auto hebben."

Over twee weken is de openingsrace in Melbourne.