FC Twente is ondanks de slechte resultaten niet van plan om trainer Alfred Schreuder te ontslaan. De oefenmeester heeft de maximale steun van de clubleiding.

"We maken het seizoen af met Alfred, er is geen enkele aanleiding het anders te doen", aldus de nieuwe voorzitter Aldo van der Laan tegen TC/Tubantia.

Twente staat na 25 wedstrijden op een teleurstellende achtste plaats in de eredivisie en kwam zaterdag in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger NAC Breda. De vier wedstrijden daarvoor gingen allemaal verloren.

Volgens Van der Laan ligt de sportieve crisis niet alleen aan Schreuder. "Wij weten hoe hard hij werkt. Hij heeft ook absoluut geen problemen met de spelersgroep. Als we het idee hadden dat het allemaal aan Alfred ligt, was er een andere situatie ontstaan. Maar dat is niet zo. Bovendien: hij heeft een doorlopend contract."

De verbintenis van Schreuder in Enschede loopt in de zomer van 2019 af. Het financiële argument om de oud-speler van onder andere Feyenoord niet te ontslaan is volgens de preses niet aan de orde.

"Absoluut niet. Er is gewoon geen situatie ontstaan waarin we niet verder kunnen met de trainer. Ik heb twee keer een ontslag van een trainer bij FC Twente meegemaakt: met Co Adriaanse en Steve McClaren. Dat waren heel andere situaties. Toen waren er problemen. Nu niet."

Schreuder 'witheet' na vijfde duel zonder zege voor Twente I Bekijk de stand in de eredivisie