Jordy Clasie en Jean-Paul Boëtius zijn ervan overtuigd dat Feyenoord zich in de laatste negen wedstrijden van het seizoen weer van zijn beste kant gaat laten zien.

"We moeten zorgen dat we ons niveau weer halen en daar werken we keihard voor", aldus aanvoerder Clasie, die erkent dat het na de winterstop minder gaat.

"We hebben ook wel goede wedstrijden gespeeld, maar natuurlijk weten we dat het momenteel niet voldoende is. Toch gaan we door op deze weg met deze trainer."

Clasie liet zich niet uit over het aanstaande vertrek van Fred Rutten. Feyenoord zou maandag bekendmaken dat de coach zijn aflopende contract niet verlengt. "Daar word ik totaal niet in gekend. Dat is aan de club en de trainer."

Slordig

Ook tijdens de 0-0 bij FC Utrecht werd duidelijk dat Feyenoord ver verwijderd is van het soms indrukwekkende spel van de eerste seizoenshelft. De Rotterdammers verspeelden bovendien de derde plaats aan AZ.

"Het was niet goed genoeg. Het is logisch dat we tweede willen worden, maar op het moment dat we drie punten moeten pakken doen we dat niet. Dat hebben we nu ook gezien. Het team draaide niet en ik was ook slordiger dan normaal."

Feyenoord heeft het na de winterstop vooral in uitwedstrijden moeilijk. In vier duels buitenshuis werden slechts twee punten gepakt. De club scoorde bovendien maar elf keer in acht duels na de winterstop.

Keerpunt

"We weten dat het beter moet, zeker in de afronding. Daar gaan we over praten en aan werken", kondigt Boëtius dan ook aan. "Gelukkig hebben we nog wat wedstrijden over om vol voor plek twee te gaan."

De buitenspeler is zelf bezig aan een kleurloos seizoen, maar heeft nog goede hoop om daar iets aan te doen. "Elke wedstrijd wil ik me bewijzen en dan is het jammer dat ik tegen Utrecht weer niet het verschil heb kunnen maken. Ik word ook weer gewisseld terwijl ik wel eens een wedstrijd uit wil spelen."

Boëtius kondigde tijdens de winterstop nog een ommekeer in zijn vorm aan. "Dat keerpunt moet nog komen, ik hoop snel. Toch beschouw ik dit niet als een verloren seizoen, wel teleurstellend. Elke mindere periode heeft ook zijn positieve punten, zeker mentaal."

Rutten: 'Strijd om tweede plaats is nog open' | El Ahmadi vindt kritiek op Rutten 'onzin'