Lasse Schöne speelt ook volgend seizoen bij Ajax. De 28-jarige Deen heeft met de Amsterdamse club een akkoord bereikt over contractverlenging tot medio 2017.

Dat meldt Ajax maandag op de officiële clubsite.

Schöne is verheugd met zijn nieuwe verbintenis. "Ik ben hier heel blij mee. Het is geen excuus dat het de laatste weken minder ging, maar je loopt er toch mee rond. Nu is de toekomst duidelijk. De afgelopen tijd was er wel veel interesse, maar geen enkele club vond ik mooi genoeg."

"Er zit veel rek in dit team. Dat de sterkhouders een doorlopend contract hebben, maakt het iets makkelijker om de beslissing te nemen te blijven. Het wordt alleen maar spannender en leuker, want dit team kan veel bereiken.”

Het oude contract van Schöne, die in 2012 overkwam van NEC, liep komende zomer af. De twintigvoudig international zat de voorbije weken regelmatig op de bank en stond ook zondag in de gewonnen topper tegen PSV (3-1) niet in de basis.

"Dat was wel een teleurstelling voor me. Balen. Maar de afgelopen maand is niet mijn beste periode geweest, dat besef ik ook. En dan kun je er weleens naast komen te staan. Hopelijk heb ik mijn oude vorm snel weer te pakken."

Opsteker

In het Philips Stadion kwam Schöne een halfuur voor tijd alsnog in het veld en met twee fraaie vrije trappen drukte hij ook zijn stempel. De eerste stuitte nog via de lat het doel uit, maar de tweede was wel raak waardoor Ajax op een 2-1 voorsprong kwam.

"Mooi dat er eindelijk weer eens vrije trap in ging, dat is een opsteker voor me. En lekker dat ik de ploeg aan drie punten heb geholpen. 3-1 winnen bij de koploper, een heerlijke avond."

Door de zege verkleinde Ajax de achterstand op koploper PSV tot elf punten. Schöne: "Dat is zeker fijn. PSV heeft nu met Zenit erbij twee keer op rij verloren. Hopelijk komen ze nu in een moeilijke periode waardoor we nog dichterbij kunnen komen."

"Maar ik denk dat het nu vooral belangrijk is om ons op de tweede plek te richten. AZ blijft op zes punten achterstand, maar het gat met Feynoord is groter geworden. Het was kortom een heel mooi weekend."