Joël Veltman verraste zondag met Ajax door te winnen bij koploper PSV (3-1). Toch was volgens de verdediger de sfeer na afloop redelijk ingetogen in de kleedkamer van de Amsterdammers.

"Natuurlijk zijn we blij met winst, maar er stond er geen harde muziek aan in de kleedkamer. Het was geen tijd voor een feestje", vertelt Veltman.

"Ondanks deze zege is de achterstand nog altijd groot op PSV. Elf punten. Die realiteit is er in de groep. We hebben wel een tikje gegeven aan PSV en je weet het nooit, maar ik verwacht niet dat de titelstrijd nog spannend gaat worden."

Veltman richt zich daarom eerder op het veiligstellen van de tweede plaats. "Feyenoord speelt vandaag gelijk, AZ wint zaterdag wel, maar blijft op zes punten achterstand. We hebben dus een goede stap gezet richting de voorronde van de Champions League."

Moe

De zevenvoudig international moest wel diep gaan om Ajax aan drie punten te helpen in Eindhoven. Toen Anwar El Ghazi in de slotfase de 3-1 maakte lukte het hem niet eens meer om te juichen.

"Ik lag op de grond, was te moe om helemaal naar andere spelers in de hoek te rennen. Maar dat is denk ik niet raar als je donderdag nog een wedstrijd tegen Legia gespeeld hebt en zoals ik net terug bent van een blessure."

"Fysiek zit het nu wel goed, conditioneel kan er nog iets bij. En PSV bleef de bal erin pompen in de slotfase. Bruma en Locadia kwamen er nog bij voorin. Het was af en toe twee tegen één bij ons achterin, maar gelukkig viel de bal niet goed voor PSV."

Veltman beseft wel dat de Eindhovenaren meer hadden verdiend. "Aan het eind van de eerste helft voetbalden we nog wel aardig, maar na rust totaal niet meer. PSV zette ons goed onder druk en als we er een keer uitkwamen waren we meestal te slordig."

"Die tweede helft moeten we daarom nog maar eens goed terugkijken. Maar het positieve is wel dat we de wedstrijd uiteindelijk toch killen. Het resultaat is fantastisch."

Rotkop

Met de zege op PSV sloten Veltman en Ajax een goede week af waarin de club zich donderdag bij Legia al plaatste voor de achtste finales van de Europa League. Tussendoor maakte trainer Frank de Boer ook nog eens bekend dat hij minimaal nog een seizoen blijft.

Tegen de spelers zei hij dat 'deze rotkop' ook volgend seizoen voor de groep zou staan. "Ik moest wel lachen toen hij dat zei. Prachtig. Of ik verrast was? Ik dacht dat hij misschien weg zou gaan als er een mooie club zou komen, maar aan de andere kant heeft hij hier alles. Hij heeft het naar zijn zin."

"En hij kan met Ajax aan iets moois bouwen. Veel jongens, waaronder ik, hebben bijgetekend. De groep is ook nog jong, ik zie veel perspectief en ik blij dat de trainer daar ook zo over denkt." 

De Boer denkt niet dat Ajax titelrace spannend heeft gemaaktAjax in Eindhoven verrassend te sterk voor koploper PSV