ASSEN - Motorcoureur Jurgen van den Goorbergh kan de wereldtitel in de Supersportserie vergeten. De Bredanaar moest zondag op het circuit van Assen genoegen nemen met de vijfde plaats. Concurrent Karl Muggeridge won de race met miniem verschil en verstevigde daarmee zijn leidende positie in het WK-klassement.

Met nog twee races te rijden in Imola en Magny Course, is het verschil tussen beide coureurs 38 punten. Van den Goorbergh wilde na afloop de Australiër nog niet feliciteren met zijn nakende wereldtitel.

"Er zijn nog vijftig punten te vergeven. In theorie is alles nog mogelijk. Ik zal blijven vechten en wil sowieso mijn tweede plaats in het eindklassement veiligstellen."

Van den Goorbergh maakt komend seizoen wellicht de overstap naar de Superbike. Zijn team Yamaha wil met twee rijders in deze klasse aan de start verschijnen. Van den Goorbergh denkt beter in de Superbike te kunnen presteren, omdat in deze discipline ook 'slicks' worden gebruikt, profielloze banden waarmee hij in zijn lange GP-periode veel ervaring opdeed.

Met Van den Goorbergh eindigden zondag ook Arie Vos (achtste) en Barry Veneman (tiende) bij de eerste tien.

Italiaan verongelukt

In de zogenaamde Superstock-klasse is de Italiaan Alessio Perilli verongelukt. De 20-jarige Romein kwam ten val in de Ruskenhoek waarna hij met zijn machine terug op de baan belandde.

Een achter hem rijdende coureur kon Perilli niet ontwijken. Met spoed werd het slachtoffer naar het Wilhelmina-ziekenhuis van Assen vervoerd. Medische hulp mocht echter niet meer baten.

De wedstrijden in Assen werden na het dodelijke ongeval voortgezet. De huldigingen waren sober, zonder bloemen en champagne. Het laatste dodelijke ongeval op het circuit van Assen gebeurde in 1995 tijdens een WK-race. De Japanner Yasutomo Nagai kwam daardoor om het leven.